Кой е Емил Димитров - Ревизоро?

Емил Димитров - Ревизоро влезе в публичното пространство, след като беше назначен за директор на Агенция „Митници“ по времето на Симеон Сакскобурготски. Един от създателите на движение „Гергьовден“, а към момента депутат от „Обединените патриоти“. Сред най-обсъжданите му законопроекти пък е този за акциза зa домашната ракия, както и рестрикциите в дейността на малките бензиностанции. Ревизоро има и трайни увлечения в областта на народните танци. 

След „изключително неприятен“ съвет: Емил Димитров е предложен за еко министър

Емил Димитров е роден в Перник. Завършва института за музикални и хореографски кадри, а след това и след това и Висшия икономически институт „Карл Маркс“. Прякорът си Ревизоро печели във финансовото министерство, заради няколко ревизии, една от които разкрива нарушения в Митниците. По времето на Симеон Сакскобурготски е предложен от тогавашния финансов министър Милен Велчев за шеф на Митниците – длъжност, на която изкарва около година.

Политическата му кариера е свързана и с движение „Гергьовден“, в което беше едно от главните действащи лица. В сегашното Народно събрание влезе от листата на „Обединените патриоти“, коитого предложиха днес и за овакантения пост на екоминистър. Още през 2015-та година законодателната дейност на Ревизоро доби шумен отзвук, след като тй предложи селските казани за домашна ракия да бъдат облагани с акциз.

Навлече си гнева и на собствените на малките бензиностанции в страната, след като се опита да въведе и непосилна, по думите им, банкова гаранция и за тях.

Наскоро Емил Димитров обяви в кулоарите на парламента и че лично той е убедил Сотир Цацаров да поеме Комисията за незаконно придобито имущества. При гласуването на субсидиите з апартиите през 2020 година пък той беше човекът, предложил прегласуване на текста, с който субсидията от 1 стана 8 лева на глас.

Прочетете още