Дряново се включва в „Европейска седмица на мобилността“

| България, Габрово

От 16 до 22 септември Дряново ще се включи за втори път в кампанията „Европейска седмица на мобилността“ (ЕСМ) за насърчаване на устойчива градска мобилност, с  цел намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътно-транспортните произшествия и здравословните проблеми.

През тази година темата е „Устойчива мобилност за безопасен и здравословен начин на живот“ под мотото: „Придвижвайте се устойчиво. Бъдете здрави“.

Във връзка с усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 Община Дряново ще организира:

  • уикенд надпревара „Усмихнато движение“ за най- много изминати крачки. (В събота и неделя), направените крачки, които са записани от приложения на Вашите мобилни устройства могат да Ви донесат награда.
  • конкурс на тема „Здравето и природата вървят ръка за ръка. Хиляди причини да бъда здрав и щастлив“. Изпратете Вашите творби (рисунка, есе, стихотворение и др.) на имейл или занесете на място в Информационния център на Общината.
  • Selfie- надпревара на тема „Моят любим / алтернативен начин за движение“.  До 22.09.2021 г. изпратете на имейл dryanovo.mobility@abv.bg или донесете на място в Информационния център на Общината снимка, с която показвате как се придвижвате и забавлявате с колело, тротинетка, ховърборд и други. Разкажете  забавни преживявания на „две колела“.

Най- добрите творби и снимки ще бъдат оценени от жури, качени на сайта на Община Дряново, и наградени с предметни награди.

Прочетете още