Доган разговаря с протестиращи на плажа в парк „Росенец“

Почетният председател на ДПС пожела успех на демонстрантите

| България, Общество

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган излезе на оградата на летния си сарай в парка "Росенец", за да разговаря с протестиращите на плажа до имота.

За по-малко от час: 30 души потанцуваха на "Dogan Saray beach Festival" и си тръгнаха

Там се проведе демонстрация, наречена "Dogan Saray Beach Festival", която е част от протестите в цялата страна. Събитието бе организирано в социалните мрежи под наслов "Искаме Доган да уволни Борисов".

От излъчвано на живо видео във фейсбук страницата на "Правосъдие за всеки" се видя как Доган поговори с част от протестиращите. Той основно се усмихваше и на въпросите отговаряше основно с "да" и "добре". До напрежение не се стигна, информира „Дневник“.

Доган изслуша протестиращите и исканията им за „живот в правова държава, където законите се спазват от всички“ и им пожела успех, след което се отгегли от мястото.

Част от хората са потеглили към плажа "Алепу", каза за БТА Кремена Ватева от гражданската инициатива "Море без бетон". Тя информира, че протестиращи ще се съберат по-късно днес и пред подпорната стена на строежа "Алепу". Там те отново ще напомнят за екологичните проблеми - презастрояването по Черноморието, изсичането на горите, багерите в планините, заграбването и унищожаването на природата, което трябва да спре.

Прочетете още