Доброволци от видинския квартал „Нов път“ шият маски за съгражданите си

| България, Видин, Враца | dnews

Ромско семейство от видинския квартал „Нов път“ шие маски за съгражданите си. За да не чакат безучастно държавата или някой друг да им ги осигури, те решават сами да си помогнат. Семейството на Албена и Найден Георгиеви смело подхващат инициативата да ушият маски за приблизително 3000души, живеещи в ромския квартал „Нов път“, маски за многократна употреба, които да бъдат раздадени в махалата. Вече са се включили и доброволци, и първите 900 маски са раздадени.

Инициаторът на това благородно начинание Ангел Георгиев сподели: „Много бързо събрахме средствата за изработването на маските и продължаваме, защото по наши изчисления жителите в квартала са над 3 хиляди. Вярваме, че с общи усилия ще се справим”.  Найден е категоричен, че в трудни моменти хората трябва да си помагат и трудните времена идват, за да изпитат човечността ни.

 Анета Борисова, която е професионална шивачка, заедно с приятелките си Параскева, Валя и Надя  започват на две машини  да  шият маски за многократна употреба. Две жени  шият, а другите две помагат в разкрояването и гладенето. Анета казва, че така или иначе си стоят по домовете и бездействат, а е важно да се прави добро, защото доброто се умножава и от други хора.

Инициативата доби голяма популярност и подкрепа и в социалните мрежи.

Прочетете още