До сблъсъци се стигна на протеста срещу кабинета „Борисов 3“ пред МРРБ

Властите използваха сълзотворен газ, има обгазени, които са откарани в ИСУЛ

| България

Протест срещу управлението на кабинета „Бойко Борисов 3“ се провежда в центъра на София, съобщи Дарик. Той започна пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, където имаше около 500 души, но впоследствие се премести пред Министерския съвет.

Ватмани на трамваи и таксиметрови шофьори спираха и изразяваха подкрепата си към протестиращите: „Браво! Браво! С вас сме!“

При демонстрациите се стигна и до сблъсъци между полицията и протестиращите.

Протест срещу управлението на кабинета „Бойко Борисов 3“ се провежда в този час пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи Дарик

Posted by Dnews.bg on Monday, January 27, 2020

Демонстрантите замеряха сградата на МРРБ с бутилки и други предмети. Напрежението ескалира, след като двама представители на протестиращите поискаха разговори с представители на Министерството, но такава беше отказана.

Двама от протестиращите хвърлили предмет - вероятно дръжка от знаме, с който ранили служители на реда - мъж и жена. Затова полицията била принудена да прибегне до употребата на лютив газ. Обгазени били около 40 души.

Шестима души са приети в спешния кабинет на клиниката по очни болести, съобщи за Дарик др. Фани Цуракова от болница "Царица Йоанна".

От "Спешна помощ" информираха, че са получили сигнала за пострадали хора пред МРРБ около 14.05. На мястото са изпратени шест линейки. Спешните медици са започнали да оказват помощ веднага и са направили промивки и превръзки на 30 души. Откарали са в болница 3-ма с проблеми със зрението и един пострадал полицай с фрактура на гръдния кош в Пирогов.

От СДВР казаха за Дарик, че разследват инцидента и установяват самоличността на провокаторите.

Перничани поискаха оставки в центъра на София (обзор)

Към момента в района на протеста, който се измести пред Министерския съвет, има засилено полицейско присъствие и жандармерия. А протестиращите искат оставките не само на ресорните министър и зам.-министър Петя Аврамова и Николай Нанков, но и на цялото правителство.

Организатори на демонстрациите са движение „Възраждане“.

За повече новини и любопитни материали последвайте страницата ни във Фейсбук 

Абонирайте се и за канала ни в YouTube 

Прочетете още