Днес в Плевен: Подписка за по-строги мерки срещу шофьори, употребили алкохол и наркотици

350 бяха подписите в ранния следобед на 5-ти юни, когато пред сградата на Съдебната палата в Плевен се провежда подписка, организирана от Гражданска инициатива „Часът на правдата в памет на Милен Цветков“. Подписката се провежда освен в Плевен в градовете Варна, Пловдив и Бургас, като тази неделя предстои тя да се състои в столицата.

„Целта ни е в края на месец август да внесем подписи в Министерски съвет и при главния прокурор Иван Гешев“, каза Боряна Василева, която се грижи за провеждането на подписката в Плевен.

Сред исканията в подписката е това, да не се взима предвид помощта от дееца като смекчаващо вината обстоятелство, ако е употребил алкохол, упойващи средства или шофира с превишена скорост, увеличаване на наказанията и строг контрол върху изпълнението им, лишаване от право да управлява МПС до живот, както и увеличаване на глобите в троен размер, спазване на сроковете по делата и максималният срок за издаване на присъда да е до две години, по-строг контрол за придобиване на шофьорска книжка, както и по-строги наказания за причиняване на смърт на пътя, без смекчаващи вината обстоятелства. 

„Надявам се хората да откликнат на каузата ни, за да се обединим“, каза Боряна Василева.

Всеки, който желае да се включи в подписката за справедлив съд за Милен Цветков и всички загинали във войната по пътищата, може да постави подписа си до 18:00 часа днес пред сградата на Съдебната палата в Плевен.

Чуйте още в прикачения файл!

Прочетете още