Путин изпрати Медведев в трета глуха?

Путин на практика уволни правителството и поръча на Федералното събрание да избере нов кабинет. Руският президент поиска промени в Конституцията

| България | dnews

Дмитрий Медведев подаде оставка като премиер на Русия. Той поема новосъздаден пост заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, съобщават световните агенции.

Путин е благодарил на Медведев за добре свършената работа, казват още световните медии. 

По-рано днес руският лидер предложи Държавната дума не само да гласува, а и да избира премиера.

"Аз смятам, че моето решение е в унисон с предложенията Ви за промени в Конституцията на Руската федерация", е заяви Медведев.

Държавният глава от своя страна е разпоредил министър-председателят и неговите преки подчинени да продължат да изпълняват своите функции до формиране на нов кабинет.

Путин също така заяви, че ще предложи на Медведев да заема поста зам. председател на Съвета по безопасност на Русия, това е орган към администрацията на президента, който подпомага държавния глава в неговата работа. 

Би-Би-Си събщи, позовавайки се на свои източници, че оставката на правителството е била напълно неочаквана за министрите и вероятно е станала по заповед на Путин, който преди обръщението си към Федералното събрание е имал среща с Медведев.

Бел. Ред. Това изглежда да е понижение за Медведев, който от министър-председател отива в администрацията на президента.

За повече новини и любопитни материали последвайте страницата ни във Фейсбук 

Абонирайте се и за канала ни в YouTube 

Прочетете още