Директорът на УМБАЛ „Св. Георги“: 7 души ще са засегнати заради липсата на човещина

Областният управител Дани Каназирева определи трагедията в болницата като недопустима. По последни данни - от разкритите 924 легла за заразени с COVID - 900 са заети. Приемът е организиран в 20 здравни заведения от Пловдив и региона.

| България, Пловдив

Засегнати ще са 7 души след смъртта на двама пациенти с коронавирус в пловдивската болница „Свети Георги“ заради липса на човещина, професионализъм и отношение към пациента, коментира директорът на лечебното заведение проф. Карен Джамбазов, след като стана ясно какви ще са наказанията след фаталното чакане на стълбите.

Освен двамата мъже, в новото COVID отделение битката за живота губи и трети мъж, разказа неговата дъщеря, също разкарван от клиника в клиника.

5 уволнения в пловдивската болница заради починалите на стълбите пациенти

Лекар, двама санитари, шофьорът на линейката, оставила двамата пациенти на студа, както и административен ръководител са освободени. Двама души са с предупреждение за уволнение. „Всичко друго може да приемем, основният проблем е човещината и отношение към пациентите, това е непростимо, поради тази причина, излезе комисията със заповед и 7 души ще са засегнати“, каза проф. Джамбазов пред bTV.

Директорът на болницата в Пловдив: Виновните ще си понесат последствията

Той поясни, че от деня на сигналите е започнала проверка в болницата. Това, което се е случило в детайли, е проявяване на непрофесионализъм по конкретния случай. „Свети Георги“ не отказва прием и лечение в най-тежките случаи - една от големите болници в България сме, разкриваме легла, обясни проф. Джамбазов.

Пациентите са били преместени, за да може и други да получат медицинска помощ. Проблемът е кой и как ги е преместил, каза още директорът на лечебното заведение.

Двама пациенти починаха, докато чакат да бъдат приети в Ковид отделение в Пловдив

Областният управител Дани Каназирева определи трагедията в болницата като недопустима и заяви, че има 20 здравни заведения, които са подложени на напрежение, но има легла. Големият проблем е липсата на персонал, поясни тя. Хоспитализирани са близо 900, постоянно поетапно разкриваме легла - 924 засега са и 90 интензивни в тях. Всички болници са ангажирани - частни, държавни и общински, каза още Каназирева.

Прочетете още