Девет криминално проявени бяха задържани за ден в Търговищкото село Лиляк

Масирана полицейска операция бе проведена днес в Търговищкото село Лиляк. Целта й бе противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната безопасност. Селото бе буквално блокирано, като бяха изградени 5 контролно-пропускателни пункта.

По време на операцията са били проверени 157 моторни превозни средства и 263 лица. Установени са 9 криминално проявени лица, които са доведени в полицейското управление в Търговище.

Извършена е проверка на група лица от друга област, живеещи във фургони в с. Лиляк, за които има получени сигнали за системно извършване на противоправни деяния в населеното място. В резултат са установени 2 нарушения по Закона за българските лични документи, и 4 – по Закона за гражданската регистрация. Спрямо нарушителите са предприети съответните административни мерки.

Установен е бил и водач, управлявал лек автомобил, който е бил спрян от движение и е бил с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Констатирано е още, че свидетелството за управление на МПС на водача е временно отнето заради неплатени в срок глоби по Закона за движения по пътищата. За същия водач е установено, че има още няколко регистрирани предишни нарушения по Закона за движение по пътищата. Той е задържан в РУ-Търговище.

Съставени са 7 акта за установяване на административно нарушение и са наложени 29 глоби по фиш за нарушения по Закона за движение по пътищата. Съставени са и 2 акта по Кодекса за застраховането.

Съвместно с представители на други държавни контролни органи са проверени 4 търговски обекта в селото. В два от тях служители на Комисията за защита на потребителите са констатирали нарушения – по Закона за туризма и по Закона за тютюна и тютюневите изделия. Нарушителите ще бъдат санкционирани по съответния ред.

Прочетете още