Десислава Танева: Въпреки протестите, ние не можем да оставим работата

Надявам се да приключим стопанската година с минимални щети - да минимизираме загубите, за да може земеделският стопанин да преживее тази година и да остане в сектора и следващата година, допълни министърът

| България, Бизнес

Въпреки протестите, ние не можем да оставим работата - нищо като срокове не сме отложили от това, което сме планирали, заяви в Кнежа министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Надявам се да приключим стопанската година с минимални щети - да минимизираме загубите, за да може земеделският стопанин да преживее тази година и да остане в сектора и следващата година, допълни тя.

„Към момента вървя по предварително начертания план. Работим по програма, която сме планирали, това е наше ежедневие и не трябва да се забавяме, защото ще рефлектира върху земеделските стопани - въпреки протестите“, каза министърът.

„Има недоволство, но няма ясно изразен лидер, който да обединява всички искания, защото те са много разнопосочни. Трябва да има ясно изразени позиции и какво трябва да се промени. Ние сме били отворени за диалог и да търсим добрите решения - с хора в България, които имат експертиза, без значение от коя партия са. По отношение на правителството е една истината - гласува се и активността определя избраниците. Демокрацията не е измислила по-добра форма. Аз съм министър като представител на ПП ГЕРБ. Въпросът за оставката ми би могъл да бъде въпрос на политическо решение, на политически акт на партията, която ме е предложила за министър“, допълни тя.

Според нея до приключване на стопанската година има два месеца. „За мен бе важно как ще преодолеем кризата от пандемията, но все още не знаехме за проблема със сушата. Все пак, въпреки всичко, успяхме да преодолеем шока и хората да си реализират продукцията. Отворихме различни мерки чрез ДФ "Земеделие", които да стимулират изкупуване на българската продукция“, каза тя.

Десислава Танева днес участва в срещи със земеделски производители от област Плевен.
 

Прочетете още