С военни демонстрации и полети над пл. "Централен" Пловдив отбелязва Деня на военния парашутист

С тържествена церемония в Пловдив днес ще бъде отбелязан Денят на военния парашутист и 76-ата годишнина от паметната битка на Парашутната дружина на височината Стражин.

В района на Съвместното командване на специалните операции  (на ул. „Ген. Радко Димитриев“ №2) ще бъде отслужен благодарствен молебен и ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на военнослужещите от Специалните сили, загинали при изпълнение на воинския си дълг. В 15.30 ч. на площад „Централен“ в града пред тържествения строй на Специалните сили новоназначени войници ще положат военна клетва. 

Пловдив ще бъде домакин и на поредното издание на информационната кампания „Бъди войник“, което съвпада с отбелязването на бойния празник на Военновъздушните сили и на Деня на военния парашутист. В 16.40 ч. военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции ще демонстрират бойни способности, ще се изпълняват полети на малка височина над пл. "Централен" и ще представят пред пловдивската общественост образци на въоръжение, техника и екипировка.

Прочетете още