Делян Пеевски отново с лаконичен коментар относно поисканата оставка на Гешев

Реакции по темата имаше и от управляващите, и от опозицията

| България, Политика

След като оставката на главния прокурор Иван Гешев беше поискана от трибуната на Народното събрание, последваха реакции както от управляващите, така и от опозицията.

„Главният прокурор Иван Гешев да не дава оценка за работата на политиците,  а да прояви мъжество и да си подаде оставката“, заяви Ивайло Мирчев от „Демократична България”. 

„Партиите в четворната коалиция готвят законови промени, включително конституционни за реформа в прокуратурата, за да не може повече главният прокурор, независимо кой е той да „дерибейства”, каза Мирчев, цитиран от „Дарик“.

Тома Биков от ГЕРБ-СДС коментира, че не е успял да разбере декларацията: „Беше зле написана – фрази за „необясними богатства“ има в арабските приказки“. 

„Иван Гешев не е най-големият проблем. Най-големият проблем са инфлацията и високите сметки. Инфлацията се е покачила толкова драматично, това изяжда доходите на хората“, заяви от своя страна народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев.

Иван Гешев не е най-големият проблем на България, според Христо Гаджев

Депутатът от ДПС Делян Пеевски посочи, че темата „Магнитски“ е затворена за него, а за поисканата оставка на обвинител №1 той каза: „Проверете дали е истина това, което правят, запитайте главния прокурор защо не обжалва  присъдата на олигарха Иво Прокопиев“, предаде bTV.

„За мен Сотир Цацаров е великолепен юрист и интелектуалец, но е жертва на олигарха и медиен магнат Иво Прокопиев. Ще бъде жалко, ако правосъдната система загуби такъв капацитет. Познавам го от изслушванията му в комисиите, които съм управлявал”, заяви по-рано през деня зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев и шеф на Антикорупционната комисия в НС.

Цацаров е великолепен юрист и интелектуалец, смята Йордан Цонев

От "Възраждане" обявиха декларацията за демагогия, защото те били внесли законопроект с конкретни стъпки за смяна на главния прокурор. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още