Децата и треньорите на Велбъжд отиват във ФК Кюстендил. Мъжки отбор на Велбъжд няма да има

След проведени разговори между отборите на ФК Кюстендил и ФК Велбъжд се стигна до споразумение. Треньорите и децата от отборът на ФК Велбъжд преминават към отбора на ФК Кюстендил. Мъжкият отбор на ФК Велбъжд прекратява своето участие и през новият сезон няма да играе в А окръжна група. Отборът няма да търси и финансиране от община Кюстендил, като няма да има представители и в управителният съвет на ФК Кюстендил.

„Ние искахме да се обединим, но от ФК Кюстендил отказаха. Ние искаме в Кюстендил футбола да се развива и за това се съгласихме ако нашите деца и треньори пожелаят да се преместят във ФК Кюстендил. За сега регистрацията на Велбъжд няма да бъде закрита. Мъжки отбор няма да има със сигурност“, заяви за Дарик представителят на ФК Велбъжд Андрей Радев.

„В град като Кюстендил е трудно да има два отбора.Ние не искаме да има обединение под никаква форма и за това се стигна до решението децата и треньорите от Велбъжд да дойдат при нас.  Мъжкият отбор на ФК Кюстендил през новият сезон ще играе отново в Трета Югозападна лига“, заявиха за Дарик от ФК Кюстендил.

Прочетете още