Дебатите за импийчмънт на Тръмп се разгорещиха от самото начало

| Свят, Политика

Дебатите за импийчмънт на Доналд Тръмп в Камарата на представителите на американския Конгрес се разгорещиха от самото начало, предаде Асошиейтед прес.

Демократите и шепа републиканци казват, че Тръмп трябва незабавно да бъде отстранен от длъжност заради подстрекаването на свои привърженици да щурмуват Капитолия миналата седмица. Повечето републиканци обаче заявяват, че процедурата за нов импийчмънт на президента внася разделение в обществото.

Започнаха дебатите по процедурата за втори импийчмънт на президента Доналд Тръмп

Конгресменът републиканец Джим Джордан от Охайо обвини демократите, че са възразявали на резултатите от предишни избори, както направиха републиканците на изборите миналия ноември. Той повтори недоказаните твърдения, че президентските избори миналата година са били фалшифицирани.

Конгресменът демократ от Масачузетс Джим Макгавърн заяви, че демократите не са разпространявали конспиративни теории, че някой президент е спечелил убедително, след като всъщност е загубил, както се прави сега за Тръмп.

Тръмп каза, че опитите за импийчмънт предизвикват огромен гняв, но той не иска насилие

"Заради изречените големи лъжи умряха хора" при щурма на Капитолия и това е достатъчно основание за импийчмънт, добави той.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още