"Дари капачки" с отличие по повод Деня на народните будители

| България, Добрич

В навечерието на Деня на народните будители на церемония, при спазване на всички противоепидемични мерки, отличието бе връчено от д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра, в присъствието на г-жа Мария Недялкова - зам.-кмет "Хуманитарни дейности" на г-жа Пепа Русева-Симова - инициатор на кампанията "Дари капачки".

Кампанията "Дари капачки" в Силистра стартира на 30 януари 2017 година. Тя се реализира с цел да се събират пластмасови капачки, от всеки който желае да се включи в конкретната кауза. В нашият град каузата е за закупуване на медицинска апаратура за Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/. Средствата, събрани до този момент по дарителската сметка на МБАЛ - Силистра, са 5180.17лв. По време кампанията са дарени средства от благотворителни базари на деца от Силистра и от младоженци. Партньори на кампанията са Община Силистра и Общински съвет - Силистра, "Медведев"ООД и "Чернев клима".

Д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра подчерта силата на единодействието и посочи, че отличието "Благодеятел" се връчва за дарения в подкрепа на общността, за проявена инициативност, за състрадание и човещина.

Прочетете още