ДАНС и МВР влязоха на проверка в КЕВР (обзор)

От енергийния регулатор отказаха официален коментар по темата, но дадоха повече информация чрез свой представител от пресцентъра си

Около 9 часа тази сутрин в сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране са влезли агенти на Държавна агенция национална сигурност и служители на Министерството на вътрешните работи, без да посочват причина за акцията си. В КЕВР службите прекараха повече от 6 часа, в които иззеха документи и копия на документи.

ДАНС и МВР влязоха в КЕВР

От енергийния регулатор отказаха официален коментар по темата, но дадоха повече информация чрез свой представител от пресцентъра си. Той потвърди за акцията на ДАНС и МВР и посочи, че от КЕВР съдействат напълно на проверката и предоставят изискваната информация. Документи днес, 23 септември, бяха иззети и от Българската независима енергийна борса.

Агенцията за национална сигурност и Министерството на вътрешните работи не дадоха подробности за повода за акцията. През август ДАНС и МВР проведоха подобна акция в Българския енергиен холдинг, Електроенергийния системен оператор и Националната електрическа компания. Тогава стана ясно, че прокуратурата е наредила на ДАНС да извърши проверка на високата цена на електроенергията за бизнеса.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още