Д-р Митковски: Синята зона трябва да заработи отново, парковете да се отворят

Кризата е медицинска, икономическа, психическа и стойностна, коментира в интервю за Дарик общинският съветник и медик

Таксуването в синята зона трябва по най-бързия начин да бъде върнато, тъй като не работят повечето обекти, заради които хората посещават централната градска част. Това заяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик общинският съветник от Демократична България д-р Ивайло Митковски.  Той и неговите колеги от групата са на мнение, че приходите от синята зона са важни за общинския бюджет в ситуация на извънредно положение

Медикът добави, че лично ще предложи да отпадане забраната за ползване на Морската градина и крайбрежната алея.

Решенията, които бяха приети на последното заседание на Общинския съвет, не помагат кой знае колко на засегнатите от кризата варненци. С 10 дни се отложи плащането на тротоарното право, наемите и някои такси, което не е достатъчно, смятат от Демократична България-Варна. Според тях трябва да отпаднат наемите за някои малки преместваеми обекти за цялата 2020 г., което ще бъде малка глътка въздух за засегнатите в дребния и среден бизнес.  

Тази година туристически сезон във Варна няма да има или ще бъде в много ограничен мащаб. Това ще се отрази и на всички, свързани с туризма, коментира общинският съветник.

Парите за проектиране на инфраструктурни обекти, които могат да претърпят отлагане, да бъдат пренасочени към социални дейности, предлагат още съветниците от Демократична България-Варна. 

„В такъв момент не е хубаво да се говори за управляващи и опозиция. Моментът изисква едно общо съгласие за нещата, които се предлагат и се изпълняват. Но в България не е така, за съжаление”, коментира общинският съветник.

Кризата е медицинска, икономическа, психическа и стойностна, отбеляза д-р Митковски. 

Целият разговор с него е в прикаченото аудио.

Прочетете още