Д-р Мазнейков: Давам новата ни болница с 400 легла за пациенти с COVID-19

Позицията му във фейсбук предизвика много реакции. В нея той изразява мнение как да бъде организирана здравната система в ситуацията на пандемия

Трябва да се направят големи болници, да се направят COVID центрове, за да може да се лекуват пациентите на ниво. Много е важно да нямаме преливане на здрави към болни пациенти. Това заяви д-р Христо Мазнейков, управител на частна болница, пред БНТ.

Позицията му във фейсбук предизвика много реакции. В нея той изразява мнение как да бъде организирана здравната система в ситуацията на пандемия.

Над 50 милиона са вече потвърдените случаи на коронавирус в света

Д-р Мазнейков разказа, че още в началото на годината е получил информация от английското министерство на здравеопазването за грешките, които са допуснали там, и още тогава е изпратил тази информация на здравния министър и на останалите институции.

"В събота пред нашата болница имаше десет линейки - хора плачещи, колеги, които се молеха, естествено, че на мен не ми издържа нервната система - започнах да плача, защото не мога да помогна на тези хора. Аз по принцип го бях решил да им предложим, да им дадем - ето нашата нова болница е 400 легла, нека да я вземат, но трябва да се оборудва", коментира докторът.

Какво трябва да знаем за даряването на кръвна плазма?

Според него трябва да се командироват хора в големи болници.

"Нищо не искам, давам им безвъзмездно болницата, стига само да престанат тия чепати усти, които делят болниците на частни и държавни, като че ли частните болници служат на друг народ, а не на българския", категоричен беше доктор Мазнейков.

Уважаеми приятели ! Благодаря за огромната не виждана подкрепа. Поста беше написан под стрес, емоция в която ние в МБАЛ...

Posted by христо мазнейков on Sunday, November 8, 2020

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още