До 30 ноември се удължава срокът на извънредна епидемична обстановка

Д-р Иван Иванов: Ние сме слуги на народа! Имаме отговорност, по-голяма от нас самите!

Общинският съвет единодушно избра Здравка Лалева за председател и през този мандат

| България, Габрово

На официална церемония в Община Севлиево, открита от областния управител Невена Петкова, кметът д-р Иван Иванов встъпи в третия си мандат, като се закле да служи на жителите на община Севлиево. Същото направиха и новоизбраните общински съветници и кметове на населени места. На церемонията присъстваха политици, граждани и журналисти, дошли да уважат първото заседание на Общинския съвет. Сред гостите бяха народните представители Иглика Събева и Николай Сираков.

Символът на властта с герба на Община Севлиево д-р Иван Иванов получи от временно изпълняващия длъжността кмет Красимира Йорданова. “От името на всички граждани в община Севлиево Ви поздравявам по повод встъпването Ви в длъжност и Ви пожелавам все така всеотдайно и с любов към хората да се грижите за нашата община. Аз не просто вярвам, аз знам, че третият Ви кметски мандат ще донесе онази стабилност, от която всеки отделен човек се нуждае, за да планира живота си и да развие потенциала си - тук, в Севлиево. Зная, че имате куража да следвате все така неотклонно мисията си - да работите градивно в името на всички жители на общината”, каза в обръщението си Красимира Йорданова. “След всяка битка човек се променя - така, както се променя след всяка победа. А тази беше достойна! И нека днешният 11 ноември бъде онзи невидим 25 кадър, който идва да ни подскаже, че голямата промяна, която започнахме преди 8 години, продължава на ново ниво - с чиста енергия, с осъзната мисия и обновени сили! Убедена съм, че ще успеете да извървите пътя, който Ви е начертан в изпълнение на каузата Севлиево и ще бъдете пример за поколението, което идва след нас”, каза тя в заключение и му пожела успешен мандат.

След като прие официално символа на властта градоначалникът се обърна към присъстващите в залата с думите: ”Като кмет заставам пред вас - спокоен и решен да дам най-доброто от себе си за хората в нашата община. Предстои ни мандат, през който трябва да сбъднем много мечти, много ще се работи и не винаги ще бъде лесно, но съм убеден, че общата ни енергия ще съгради нещо наистина добро през тези 4 години”. Той припомни на новоизбраните кметове и общински съветници, че всеки от тях е поел своя дял от каузата Севлиево и ги призова днес да забравят казаното през кампанията, така както е направил той. “Забравете партийните си пристрастия, личните си интереси и нека да застанем като един отбор, който трябва да изпълни мисията си в името на хората. Ние сме слуги на народа! Имаме отговорност, по-голяма от нас самите! Да си пожелаем да имаме и силите да се справим с това, което предстои. Дълбоко вярвам, че когато една работа се върши с любов и уважение към хората, това личи във всеки градеж. Това е промяната - тя започва от всеки един човек и е дълъг процес, а ние сме призвани да я осъществим”. В заключение д-р Иван Иванов беше категоричен: "Да оставим на бъдещото поколение не просто един уреден град, а нов свят, изпълнен с духа на достойни предци”.

Клетва днес положиха и кметовете на населени места, както и новите общински съветници. Новият Общински съвет на Севлиево е в състав: Али Алиев, Боян Ботев, Владимир Тодоров, Галин Ганчев, Делян Игнатов, Димитър Димитров, Ердоан Узунов, Здравка Лалева, Камен Николов, Любен Майсторски, Мария Димитрова, Мирена Станчева, Невин Падикова, Недко Георгиев, Oгнян Пешков, Павлин Ганчев, Петинка Михайлова, Пламен Пенев, Светлана Георгиева, Станимир Стойчев, Сюзан Садъкова-Томева, Тодор Ганчев, Томчо Бешев, Трифон Трифонов, Христо Ботев, Христо Гунчев, Христо Христов, Христо Шипкалиев и Явор Памукчиев.

Най-възрастният общински съветник Христо Христов откри първата сесия на Общинския съвет, по време на която за председател отново бе избрана Здравка Лалева - единодушно при тайно гласуване, с н26 валидни бюлетини от общо 27. Кандидатурата на Лалева беше единствената предложена. На днешното заседание не присъстваха двама от съветниците (Павлин Ганчев и Боян Ботев), които ще положат клетва по време на следващото заседание.

Прочетете още