Цветя и дарения за габровската болница

| България, Габрово

Габровска фирма, производител на цветя, дари на болницата цветя, за да направи обстановката по-цветна. Те са и един подранил подарък за предстоящия празник 7 април. С цветята започва списъкът на последните дарения за стационара, където ще се лекуват заболелите от коронавирус.
Депутатите Николай Сираков и Кристина Сидорова са направили лични дарения на болницата. Получени бяха работни облекла и маски, дарени от Димитър Бербатов .
Българският лекарски съюз осигури пакети за лекарите, подложени на карантина. Голямо дарение на парични средства постъпи от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са суми и от други фирми и физически лица на различна стойност. Лично дарение на аспиратор и ларингоскоп направи габровски бизнесмен, други фирми ще купят седем реанимационни легла, еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най–стриктни противоепидемични мерки, в рамките на национална кампания ще бъдат осигурени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипите на инфекциозно отделение. Габровски ресторант поема приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция .

Ръководството на болницата ще уведоми всеки дарител как са похарчени дарените средства.

Прочетете още