Четвъртокласници от Първо ОУ Кюстендил с награди от три министерства

През изминалата 2019-2020 учебна година учениците от IV д клас с класен ръководител Миглена Мицова в партньорство с учениците от IV а клас с класен ръководител Майя Стоичкова се включиха в XII-то издание на Националния ученически конкурс “Посланици на здравето“, обявен от Министерство на здравеопазването.

Проектът, по който работиха учениците, бе със заглавие „За да бъдем здрави, силни и щастливи“. Те проведоха редица инициативи – беседи за храненето с лектори Даниела Жижанова - педагогически съветник в училището и Камелия Стефанова от отдел „Здравно образование и култура“ към Община Кюстендил. Рисуваха картини на тема „Спортът наш приятел“ и любимите им плодове и зеленчуци. Участваха в спортно състезание „Игри и спорт“. Четвъртокласниците създадоха и книжка „Плодовете и зеленчуците – наши приятели. Тя съдържа информация за ползата от някои плодове и зеленчуци и лесни рецепти за здравословни ястия.

Поради епидемичната обстановка планираната изложба за атрактивно аранжиране на сандвичи и салати бе направена в онлайн среда.

Трудът на децата и техните учители бе оценен и възнаграден.

Те са отличени с първо място за проект от Министерство на културата, с трето място за забележително и оригинално изпълнение на проекта си от Министерство на образованието и науката и с поощрителна награда от Министерство на здравеопазването.

Наградените четвъртокласници доказват високото ниво на обучение и възпитание в училището. Те са пример за своите съученици като радетели за природо съобразен начин на живот, който е залог за здраве и дълголетие.

„Пожелаваме им нови бъдещи успехи и все такъв ентусиазъм в начинанията!”, заявяват от училището.

Прочетете още