Четирима стреляха по Валери Дебелия пред дома му във Враца

Четирима въоръжени и маскирани са направили опит да застрелят  известния в света на хазарта бизнесмен Валери Тодоров, познат като Валери Дебелия във Враца.

Опитът за покушение е станал на около 50-ина метра от дома му на ул. "Д.Хаджитошин", която пък е в непосредствена близост до Областната дирекция на полицията във Враца.

Бизнесменът се прибирал, а с него бил мъж от охраната му, когато от монтанска"Мазда" слезли въоръжени мъже и ги уцелили с тейзър.

 Свидетели на екшъна казали пред разследващите полицаи, че имало и изстрел с пистолет. Маскираните оставили автомобила си и избягали от мястото на произшествието.

Сигнал на тел.112 е подаден от очевидци на екшъна - пристигнали полицаи, а колата на Спешна помощ откарала двамата пострадали мъже в МБАЛ "Хр.Ботев". Валери Тодоров е собственик на игрални зали в града, притежава апетитни сгради в центъра на Враца, добре познат на криминалния контингент, както и на полицията в града под Околчица. 
Според  запознати със случая и разследването, "Маздата" е била открадната, а на мястото на стрелбата работи екип от  криминалисти.

Районът е отцепен от органите на реда.

Прочетете още