Целият 12-ти етаж на УМБАЛ "Св. Георги" под карантина

Предполага се, че лекар, върнал се от Италия, е заразил с коронавирус цялото отделение по Неврохирургия

Открит е случай на коронавирус в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. По информация на Дарик е поставен под карантина целият 12-ти етаж на болницата, където се намира отделението по Неврохирургия.

Предполага се, че заразата е тръгнала от лекар, който е бил в Италия и веднага след завръщането си е започнал веднага работа в отделението.

Крахът на „естествената имунизация“ във Великобритания

Проверка на Дарик установи, че в болницата продължават да се допускат външни лица, включително и от ромски произход, които твърдят, че отиват за получаване на епикризи по горните етажи на лечебното заведение.

Пациентите за Неврохирургия се пренасочват към частната УМБАЛ "Пълмед", където бяха открити първите случаи на COVID-19 - също медицински работници. 

Коронавирус: първо строги мерки, после нормализация

Д-р Ваня Танчева-Манчева от РЗИ-Пловдив потвърди, че 59-годишната жена, за която ген. Мутафчийски съобщи днес, че е с COVID-19, също работи като превързочна сестра в неврохирургията и е имала контакт поне с 20 болни. Трябва да се установи откъде тръгва заразата и ако лекарят няма симптоми. Тя каза, че не знае за лекар от същото отделение, който е бил в Италия и да е със симптоми на COVID-19

За повече новини ни последвайте в страниците ни във Фейсбук и в Туитър

Абонирайте се и за канала ни в YouTube

Прочетете още