Бюджетът е най-належащ за новия парламент, каза Петър Ганев

Неминуемо ще има скандали, ще има скандали и с бюджета, прогнозира Петър Ганев

Бюджетът е належащ, той е предизвикателство за новия парламент. Дали ще приемат този на служебния кабинет, или ще напишат нов, това е по-важното, дори преди съдебната реформа. Това мнение изрази Петър Ганев, икономист в Института за пазарна икономика в "Седмицата" на Дарик радио и посочи, че това е сложният казус в момента.

"Веднъж като се приеме бюджет и като се завърти колелото, според мен през първите месеци на следващата година ще има някакво успокояване", посочи Ганев. 

Неминуемо ще има скандали, ще има скандали и с бюджета, прогнозира Петър Ганев. Бюджетът е тежка тема, Планът за възстановяване и устойчивост също е тежка тема, има вероятност да се изпусне аванса по този план, както и Македония, подчерта той.

Това са теми, където може да се стъпи накриво, посочи Ганев. 

Начинът, по който ще работят Радев и Петков, ще бъде интересната тема. Водещото обаче е какво ще правят Кирил Петков и Асен Василев, смята Петър Ганев. 

Участието на Корнелия Нинова в управлението също бе коментирано от икономистът. Според него десните хора няма как да са доволни от това, че тя ще бъде в управлението, и то по отношение на икономиката. 

Повече от разговора с Петър Ганев чуйте във видеото:

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още