БСК: Държавата да изплати забавените плащания по обществени поръчки, за да помогне на бинзнеса в кризата

Държавата да изплати забавените плащания по обществени поръчки. Това, според Българската стопанска камара, е една от мерките за стабилизиране на бизнеса в условията на кризата, причинена от коронавируса. Все още не се знае каква е степента на засегнатост на отделните отрасли вследствие на кризата, отбеляза председателят на Камарата Радосвет Радев по време на среща на работодателски организации в президентството. 

Държавата обяви мерки за подпомагане на бизнеса

Държавният глава Румен Радев от своя страна заяви, че е призовал правителството спешно да преоцени финансовите и инвестиционните си приоритети. 

Само с ограничения, забрани и глоби няма да можем да излезем като пълноценно общество от настоящата криза, посочи президентът Румен Радев. По думите му трябва да има комплексни мерки в подкрепа на бизнеса.

Генерал Мутафчийски: Задава се епидемия с невиждана ярост в човешката история

Предстои оценка какво означава доказано най-засегнати фирми и сектори. По какви критерии това ще се оценява. Важно е бизнесът и държавата да работят заедно, посочи Румен Радев. 

В момента не се знае степентта на засегнатост на отделните отрасли, каза от своя страна председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев. 

Според Радев правителството трябва да трансформира част от оперативните програми, така че да бъдат адаптирани към ситуацията и да се осигури ликвидност за компаниите. Може да се помисли за промени на лимитите за обществените поръчки, за да се спасят по-малките фирми, отбеляза председателят на БСК. 

Чуйте повече в прикчения звуков файл

Всичко най-актуално по темата за коронавируса ТУК

За повече новини ни последвайте в страниците ни във Фейсбук и в Туитър

Абонирайте се и за канала ни в YouTube

Прочетете още