Британските власти спряха сватба с близо 400 души

Тържеството било организирано в "напълно недопустимо нарушение" на карантинните правила срещу КОВИД-19

Британската полиция съобщи, че е прекъснала сватба с почти 400 гости, организирана в "напълно недопустимо нарушение" на карантинните правила срещу КОВИД-19, които разрешават събиране само на шест души, предаде Ройтерс.

Според строгите правила, въведени в началото на годината, сватбите в момента могат да се организират само при "изключителни обстоятелства", но полицаите откриха стотици участници, след като получиха сигнал за събиране в училище в Стамфорд Хил, северно от Лондон.

Британски медици настояват за приоритетно ваксиниране на малцинствените групи

Прозорците са били покрити, за да не се вижда какво се случва вътре, но сега организаторът на сватбата ще трябва да плати глоба от 10 000 паунда (13 661 долара). "Това бе напълно недопустимо нарушение на закона, приет с ясната цел да спасява човешки живот и да защитава националната здравна служба", заяви полицейският служител Маркъс Барнет.

СЗО: Британският вариант на коронавируса е достигнал най-малко 60 страни

Новите случаи на КОВИД-19 отбелязаха ръст във Великобритания в края на миналата година, след появата на новата и по-заразна мутация на коронавируса и това доведе до налагане на карантина в цялата страна, включваща строги правила за провеждане на сватби.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още