Брифингът на НОЩ спря, на Божков не

Твърденията на хазартния бос отново са представени схематично, а бизнесменът иронизира изказване на главния прокурор

| България

Сигналът, който подадох до Прокуратурата е съвсем сериозен, заяви обвиненият в редица престъпления хазартен бос Васил Божков на страницата си във фейсбук. 

Тази сутрин, точно в 8.00, за пореден път избягалият в ОАЕ бизнесмен публикува статус в социалната мрежа, хвърляйки нови обвинения към управлението в България. 

„Анимациите, комиксите и другите забавни неща“ са за социалните мрежи и за тези, които ги разбират. Сигналът, който подадох до Прокуратурата от друга страна, е съвсем сериозен. В него хронологично и доказуемо е обяснено как рекетът от управляващата #хунта се превърна в противоконституционен грабеж на частен бизнес“, написа Божков във фейсбук. 

Твърденията на хазартния бос отново са представени схематично, а бизнесменът иронизира изказването на главния прокурор от четвъртък, който заяви, че се пускат анимации, комикси и други забавни неща.

"Анимациите, комиксите и другите забавни неща“ са за социалните мрежи и за тези, които ги разбират. Сигналът, който...

Posted by Васил Божков on Thursday, June 4, 2020

След като преди няколко дни показа банкови извлечени и намекна, че е плащал в кеш такса „спокойствие“, днес Божков обяви, че финансовият министър Владислав Горанов го е натискал да даде безвъзмездно мажоритарния дял от бизнеса си вместо да го продаде на чешката компания за залагания SazkaGroup.

Според Божков на 23 септември миналата година е постъпила оферта за 1 млрд. лв., които Sazka Group предлагали да платят за 51% от закритата „Национална лотария“. 

Два месеца по-късно обаче Горанов заявил на хазартния бос: „Трябва да дадеш безвъзмездно мажоритарния дял от лотарийния си бизнес на посочен от нас субект“, твърди Божков. При съгласие Законът за хазарта нямало да се променя, а при отказ следвало унищожение - според публикуваната от бизнесмена схема.

Продължават сутрешните „брифинги“ на Божков

Последен брифинг на НОЩ

Прочетете още