Брат и сестра от Рътлина са пострадалите в катастрофата с влак край Дянково

20-годишният мъж, който почина на място, ще бъде погребан днес

Днес следобяд в омуртажкото село Рътлина ще бъде погребан 20-годишния мъж, който почина на място при тежката катастрофа между лека кола и влак, станала късно снощи близо до разградското село Дянково.

В Търговищката болница в състояние на кома е настанена и 27-годишната му сестра, която е управлявала автомобила.

Влак удари и изхвърли от пътя кола в Разградско

Как се стигна до тази трагедия, разказа пред Дарик радио кметът на село Рътлина Мустафа Мустафов:

„Момичето е в кома към момента, но и при нея състоянието е 50 на 50. Брат и сестра са. Брат й пътува от чужбина, прибирал се е. И тук – някъде между разградските села, микробусът, който ги е возил е закъсал, имал техническа повреда. И тогава братът, това момче, което е починало, се обажда на сестра си, да дойде с нейната кола и да го вземе от мястото. Тя тръгва от Рътлина с нейната кола и отива да взема брат си. На връщане, не мога да кажа на кой жп-прелез, тя не е забелязала, че има червена светлина – да не преминава. И не спряла. Влакът ги помита, не можал да спре. Според мен, защото аз съм бивш инструктор, ударът е бил от страната на брата. Момчето почива на място, а сестрата е докарана в болницата в Търговище.

Родителите им живеят в Рътлина. Братът е ерген, а кака му има две деца – едното ще бъде в първи клас, а другото е на 3-4 години.

Погребението на момчето ще бъде днес следобед“.

Чуйте повече в приложения аудио-файл

Прочетете още