Божков пита кой да бъде собственик на „Левски“: Сираков, Папазов, Пеевски или Борисов

| България

Наско Сираков, Тити Папазов, НКП или Тръст "Синя България" - кой да бъде следващият собственик на "Левски"?  Това пита издирваният хазартен бос Васил Божков в нова анкета, публикувана във фейсбук. Тази сутрин стана ясно, че 80% от гласувалите във вчерашното запитването на страницата му искат собственикът на „Левски“ да бъде определен чрез електронно гласуване.

„Преди седмица се надявах да се прекратят задкулисните игри с ПФК "Левски" АД. Не се случи. Вие решете кой да получи мажоритарната собственост. Тук ви предлагам четирите най-обсъждани кандидатури и възможност за свободен избор“, гласи съобщението на обвинения в 11 престъпления бизнесмен, който се намира в Дубай.

Божков представи най-обсъжданите четири кандидатури - на Наско Сираков, Константин Папазов, Тръст „Синя България“ и Националния клуб на привържениците (НКП). Той обаче даде възможност и за добавяне на свободен избор от хората. Това предизвика бурна активност сред потребителите и провокира тяхната креативност, като веднага сред вариантите бяха включени депутатът от ДПС Делян Пеевски, министър-председателят Бойко Борисов, ЦСКА, Слави Трифонов и много други.

Анкетата беше публикувана в 10 часа тази сутрин, като към 10, 30 ч. най-много хора гласуваха за Наско Сираков - 3,658. На второ място по брой гласове беше Делян Пеевски - с подкрепа от 1982 фейсбук потребители. Трети беше Борисов с 352 гласа, а 105 души обявиха подкрепа си за Тити Папазов. 

Благодаря на всички за гласуването. Преди седмица се надявах да се прекратят задкулисните игри с ПФК ЛЕВСКИ / PFC...

Posted by Васил Божков on Thursday, May 21, 2020

По-рано Валери Божинов потвърди, че е превел 19 140 лева по сметка на Левски. Таранът анонсира преди седмица, че ще помогне на "сините" и явно е спазил думата си, отбеляза dsport.bg.

В неофициален разговор Божинов сподели следното: "Харесвам годината на създаване на Левски. Реших просто да добавя и една нула. Надявам се всичко с Левски да се подреди".

*

Вижте акциите на Левски (СНИМКИ)

Павел Колев: Нямаме право да откажем дарението на Пеевски

Прочетете още