Божков: Чуйте един свидетел, когото не могат да заглушат

| България, Общество

Обвиненият в редица престъпления хазартен бос Васил Божков с нови обвинения срещу финансовия министър Владислав Горанов във фейсбук. Този път бизнесменът публикува видео с думите на "свидетел" - Георги Попов, бившият официален собственик на футболен клуб "Левски", който твърди, че "не веднъж се е случвало, беседвайки в кабинета на г-н Божков, той да прекъсне разговора, казвайки, че трябва да отиде на среща с Влади. Тръгвайки за срещата, той взимаше със себе си предварително подготвен подаръчен плик или слагаше множество пачки с банкноти от 500 евро в якето си и в джобовете си. Г-н Божков влизаше в Министерството без всякакви формалности. Без проверка на багажа му и на самия него. Срещите му траеха пет, десет, до 15 минути. Илизаше носейки единствено традиционната си пура."

Божков припомня, че е минал месец, откакто е подал сигнал "за рекет, изнудване и търговия с влияние от страна на Б.М.Б., В.И.Г. и М.К.С."

По думите на обвиняемия бизнесмен обаче прокуратурата все още не е започнала разследване. 

"За сметка на това започна целенасоченото „заличаване“ на ключови свидетели по сигнала. Както е видно и от снощната им „акция“ по друг сигнал – страхуват се, че истината ще излезе наяве", заявява хазартният бос във Фейсбук.

Свидетел, който не може да бъде заглушен

Мина месец откакто подадох сигнал за рекет, изнудване и търговия с влияние от страна на Б.М.Б., В.И.Г. и М.К.С. Прокуратурата все още не е започнала разследване. За сметка на това започна целенасоченото „заличаване“ на ключови свидетели по сигнала. Както е видно и от снощната им „акция“ по друг сигнал – страхуват се, че истината ще излезе наяве. Чуйте един свидетел, когото не могат да заглушат. #БъдетеСмели _________________________________________________________ ???????? "Не веднъж се е случвало, беседвайки в кабинета на г-н Божков, той да прекъсне разговора, казвайки, че трябва да отиде на среща с Влади. А нашите обсъждания, ще продължат в колата по пътя към Министерството. Тръгвайки за срещата, той взимаше със себе си предварително подготвен подаръчен плик или слагаше множество пачки с банкноти от 500 евро в якето си и в джобовете си. Г-н Божков влизаше в Министерството без всякакви формалности. Без проверка на багажа му и на самия него. Срещите му траеха пет, десет, до 15 минути. Илизаше носейки единствено традиционната си пура."

Posted by Васил Божков on Tuesday, July 7, 2020

Божков представя проекта си „Българско лято“

Прочетете още