Борисов за нелегалните купони в Пловдив: Някои тарикати мислят, че лъжат държавата

Наложени са близо 100 глоби

| България, Общество

„Има някои тарикати, които мислят, че лъжат държавата. Но те лъжат себе си, защото ще се разболеят“, коментира премиерът Бойко Борисов по повод проведените в Пловдив купони в нарушение на заповедите, издадени от здравните власти.  Общо три нелегални партита в Пловдивски заведения прекрати снощи полицията. Наложени са близо 100 глоби.

Гости на рибен ресторант празнували тайно рожден ден на собственика на заведението, като за настроението им се грижил певецът Милко Калайджиев. След подаден сигнал за нерегламентирания купон, полиция и жандармерия блокирали всички изходи на обекта и заедно със служители на РЗИ влезли вътре. Собственикът на заведението отказа коментар.

Милко Калайджиев пя на незаконно парти в Пловдив, глобиха над 50 души

В заведението е имало 55 души. Всички са санкционирани с глоби между 300 и 1000 лева, тъй като са нарушили противоепидемичните мерки и заповедта на здравния министър. Собственикът-рожденик е с два акта.

12 акта са съставени снощи в още един ресторант край река Марица, където също е имало празненство, съобщи за БНТ директорът на областната полиция. Според собственика обаче в заведението са били само 11 служители, които били част от музикална програма. Излъчвали я в социалната мрежа с цел реклама.

"Не сме правили нищо, нито е работило заведението, аз ако работя, едва ли ще афиширам и ще излъчвам лайф", заяви собственикът Тихомир Монев.

"Бяхме санкционирани заради неносене на маски, защото те просто нямаше за какво друго да ни напишат акт", допълни диджеят Сергей Колев.

Осем акта са били написани и при проверка в денс клуб. Председателят на областния кризисен щаб Дани Каназирева предупреди, че институциите ще бъдат безкомпромисни.

„Изключително безотговорно поведение, демонстрация на това че едва ли не определени хора са над закона и правилата, категорично ще бъдем безкомпромисни всички държавни институции в санкциите“, заяви Дани Каназирева.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още