Борисов: Учителските заплати със скок от 15% през новата година

Премиерът призова да се спазват препоръките в училище

| България, Общество

Бойко Борисов честити първия учебен ден на учениците и техните родители в пост във Фейсбук.

"Честит първи учебен ден! Желая на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни! В условията на нестихващ коронавирус ще се появят проблеми и теми, които уверявам Ви ще решаваме заедно, търсейки най-верните решения", обърна се министър-председателят.

"В една непривична и необичайна ситуация, българската образователна система се справи по един достоен начин в условията на епидемия. Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно (...) Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран", посочва премиерът.

"През предстоящата учебна година със сигурност ще има още много предизвикателства, но съм сигурен, че ще се намират най-добрите решения. За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим начин децата да бъдат в своята естествена среда – на училище, заедно със своите учители и приятели", допълва той.

"Продължаваме политиката за увеличаване на учителските заплати. И през новата година ръстът ще е над 15%. (...) Учителите заслужават още повече и ние няма да престанем да полагаме усилия в тази посока", завършва поста си Борисов.

Честит първи учебен ден! Желая на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни! В условията на...

Posted by Boyko Borissov on Monday, September 14, 2020

Прочетете още