Борисов се скара на Ананиев за недомислиците в заповедите. „Всеки ден създаваме проблем на хората“

Борисов махна своята маска и посочи,че министрите са маскирани, но ако се сложи ядене на масата, може да махнат маските си, както в ресторантите

| България

На първото присъствено заседание на правителството, пред министрите, носещи маски, премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев да отстрани недомислиците в заповедта за носене на маски на обществени места, съобщи Дарик радио.

Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено“, заяви министър-председателят.

Борисов махна своята маска и посочи,че министрите са маскирани, но ако се сложи ядене на масата, може да махнат маските си, както в ресторантите.

По думите му има недомислие в заповедта за предпазните маски – носенето им в закрити помещения, ресторанти и т.н.

Недомислието на заповедта как ни се отрази и на нас. Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски”, опита да даде пример Борисов, цитиран от БГНЕС. „Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено. Ако имате редкия шанс да мога да разпоредя какво да се случи, на друго място ще се чудят какво да направят и как да го направят.“

Премиерът обяви, че от 15-ти юни отпадат всички мерки, с изключение на социалните.

 На 15 юни изтича извънредното санитарно положение. На 15 юни трябва да падне всичко, само да останат социалните мерки – 60/40 и други подобни, каза Борисов пред министрите.

Прочетете още