Борисов пристигна в новата военноморска база „Бернис“ в Египет

| България

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в новата военноморска база „Бернис“ на брега на Червено море в Египет, където бе посрещнат от премиера на страната Мустафа Мадбули, съобщиха от правителствената информационна служба.

Минути преди началото на официалното откриване на новата египетска военноморска база „Бернис“.

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, January 15, 2020

Заедно с президента на Арабската република Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси премиерът Борисов започва участието си в официалното откриване на новата военноморска база.

Вече съм във военноморската база „Бернис“ в Египет за нейното официално откриване. Ще участвам в церемонията по покана...

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, January 15, 2020

Базата „Бернис“ е стратегически пункт в осигуряването на южния фланг на страната. „Бернис“ е една от трите нови военноморски бази на бреговете на Средиземно и Червено море, чието създаване Египет обяви през 2017 г.

Борисов е на посещение в Египет

По време на посещението си в Египет премиерът Бойко Борисов ще обсъди с президента Абдел Фаттах Ас-Сиси двустранното сътрудничество в политическата, икономическата, енергийната, културната, образователната сфера. Акцент ще бъде поставен и върху подкрепата, която България ще продължи да оказва на Египет в усилията му в борбата с тероризма и религиозния екстремизъм.

За повече новини и любопитни материали последвайте страницата ни във Фейсбук 

Абонирайте се и за канала ни в YouTube 

Прочетете още