Борисов: Готов съм по всяко време да си тръгна, не искам напрежение

Борисов декларира, че не се страхуват от служебно правителство, но „не вярваме на Радев“. Време е да си вдигнем главата, а не юмрука, заяви от своя страна евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков

| България, Общество

Премиерът Бойко Борисов допусна вариант, при който правителството да изкара пълния си мандат без него начело. Пред хиляди активисти на ГЕРБ, събрани на национална конференция в София Тех Парк по време на обедната почивка днес, Борисов обяви, че е готов да си тръгне по всяко време, но иска да разговаря с коалиционните си партньори, а Народното събрание да продължи работата си. 

Севделина Арнаудова напуска МС заради подготовката на ГЕРБ за избори

Готов съм по всяко време да си тръгна, не искам заради мен да има напрежение, посочи премиерът. Министър-председателят и лидер на ГЕРБ наблегна върху разговорите с коалиционните си партньори и обсъждането на различни варианти за управлението на страната. „Още днес можех да кажа датата, на която ще си подам оставката, но искам да говоря с моите колеги-коалиционни партньори, да подсигурим стабилността.“ Борисов уточни, че има вариант да си тръгне, друг да продължи мандата, но подчерта, че във фокуса му занапред ще бъде работа със структурите по места.

Борисов декларира, че не се страхуват от служебно правителство, но "не вярваме на Радев, не вярваме ,че изборите ще бъдат честни и почтени". Без работещо Народно събрание не могат да се свършат поредица от важни дейности, каза още премиерът. 

Национална конференция на ПП ГЕРБ

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, August 5, 2020

Ние сме за единство на нацията, какво и да струва на партията, защото предстоят изключително тежки месеци, предупреди Борисов в речта си, която продължи около 25 минути. Но, подчерта той, без Народно събрание не могат да се вземат заеми, ако икономиката блокира, да продължат мерки - социални, икономически , заради пандемията, не могат да се удължават сроковете за данъци, ако се открият търгове за ваксина - НС е това, което трябва да даде мандат на здравния министър да участваме, няма да има бюджет за 2021г.. Без работещо НС не могат да бъдат увеличени парите за безработица. Без парламента няма да може да се въведе машинното гласуване, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Не желая по никакъв начин държавата да бъде разединена, да бъда разединител. Имаме коалиционно споразумение, под което сме се подписали,че трябвай да изкараме мандата, подчерта Борисов. В същото време той изрази убеденост, че с действията си са засегнали интересите на много контрабандисти, олигарси.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че с ДПС не са правили коалиция и никога няма да направят, както и с БСП. Приемливите партньори били сегашните - "Обединени патриоти" и СДС.

Не знам дали Христо Иванов си дава сметка, че връща точно онези хора на власт, срещу които се бори. Аз си давам сметка и ГЕРБ като партия няма да допусне тези коалиции, декларира Борисов.

Той припомни, че е най-проверяваният политик в България през всичките години.

В речта си той отново обърна внимание на корупцията, в която са обвинявани в контекста на цифрите, според които контрабандата сега е под 3 процента.

Премиерът отново посочи и построените от тях магистрали. Преди нас нямаше какво да блокират, защото нямаше магистрали, могат да отидат да си играят с метрото, след няколко дни ще пуснем и част от третия лъч, коментира лидерът на ГЕРБ.

Според него, най-важното е, че когато е била финансовата криза, са успели да запазят държавата. С милиарди левове вдигаме през последните три години БВП, изтъкна той. И се обърна към младите хора с въпроса има ли значение да нямащ задължение или да имаш огромен дълг.

Спомена и действията на правителството при пандемията от Ковид-19.

"Имаме ясни приоритети. Да, избори ще има тогава, когато е по Конституция. Вървим напред, за да си свършим работата", заяви от своя страна лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов на Националната конференция на ГЕРБ в "София Тех парк".

Част от тези, които искат да ни управляват отново, 20 и няколко години жертваха държавата в името на своите интереси, днес отново са готови да хвърлят държавата в хаос, само да се докопат до властта, каза той.

Време е да си вдигнем главата, а не юмрука, заяви евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков. България е райска градина, която изисква много работа, посочи той.

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен коментира, че има законно избран премиер и той се казва Бойко Борисов. По думите му, 20 години той дърпа каруцата. Г-н Борисов, сигурно някой ден ще сдадете властта, сигурно някой ден ще напуснете и политиката, но аз ви гарантирам, че този ден още не е дошъл, обърна се Гюнай Хюсмен към премиера.

Председателят на СДС Румен Христов коментира, че предстоят избори и тези избори трябва да бъдат спечелени отново от десницата.

Прочетете още