Борисов: България продължава да подкрепя европейското бъдеще на Северна Македония

По-рано днес и министерството на външните работи публикува Изявление по повод 3 г. от подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония

| България, Общество

Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония бе историческа стъпка в отношенията между двете страни. Знак, че сме се поучили от грешките на миналото и сме готови да работим за сигурни и стабилни Балкани в бъдеще. Това написа на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

"Европейската интеграция гарантира мир и просперитет. България остава последователна в подкрепата си за европейското бъдеще на Република Северна Македония, но това минава и през стриктното спазване на добросъседските отношения и постигнатите ангажименти в Договора, който подписахме на тази дата преди 3 години", заяви още Борисов.

Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония бе историческа стъпка в...

Posted by Boyko Borissov on Saturday, August 1, 2020

По-рано днес министерството на външните работи публикува Изявление по повод 3 г. от подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония. Подписването на Договора ще остане като едно от най-важните събития в съвремието на нашия регион, отбелязва ведомството.

Постигнатият преди 3 години успех отвори пътя за европейска интеграция на Република Северна Македония и за членството й в НАТО, пише още в изявлението на МВнР.

Прочетете още