Борис Джонсън е настанен в интензивно отделение

Състоянието на британският премиер се е влошило в последните часове

| Свят, Коронавирус

Британският премиер Борис Джонсън беше настанен в отделението за интензивно лечение на болницата заради коронавируса, съобщава в извънредна новина Би Би Си.

Според докладите здравето на премиера се влошило през последните часове, след което лекарите са решили да го преместят в интензивен сектор и да му подават кислород.

Британският премиер Борис Джонсън е в болница 

По негово искане той ще бъде заменен на поста министър-председател от министъра на външните работи Доминик Рааб.

В неделя 55-годишният Джонсън беше приет в болницата на Сейнт Томас с "тежки симптоми" на коронавирусна инфекция.

Само преди няколко часа Борис Джонсън, който прекара нощта в болничното отделение, каза, че е весел и продължава да ръководи работата на правителството.

Кралица Елизабет II направи обръщение към нацията

В своя акаунт в Twitter 55-годишният Джонсън написа, че поддържа връзка с екипа си, като продължава да работи заедно за борба с вируса и се уверява, че всички са в безопасност.

Той благодари и на персонала на националната здравна система, грижещ се за него и други пациенти, за блестящата им работа. „Ти си най-добрият там във Великобритания“, пише той.

В понеделник следобед говорителят на премиера обяви, че Джонсън ще остане „под наблюдение“ в болницата. Той също така описа слухове, разпространени в руските медии, че Джонсън е бил свързан с вентилатор като дезинформация.

По-рано руските медии с позовавене на държавната информационна агенция RIA Novosti публикуваха информация, че британският премиер е бил настанен в интензивен сектор и е свързан с машина за обдишване.

Кой управлява в Лондон?

Прочетете още