Бойко Борисов за „Хемус“: След построяването вече няма да говорят, че Северозападът е западнал/СНИМКИ/

| България, Плевен | dnews

На 21 септември министър-председателят Бойко Борисов направи инспекция на строежа при пътен възел „Славяни“, където  автомагистрала „Хемус“ прави връзка с отсечката Ловеч - Плевен. Той беше посрещнат от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и от областните управители на Ловеч и Плевен Ваня Събчева и Мирослав Петров, кметове на околните селища, работници и граждани. Премиерът беше придружен от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

При пристигането си премиерът бе посрещнат много радушно от присъстващите работници и граждани. Още със слизането от колата Бойко Борисов каза: „Това е уникално съоръжение, препоръчвам на всеки да дойде да го види. Не можете да си представите какво правят българските строители. След построяването вече няма да говорят, че Северозападът е западнал“.

„Автомагистралата е една чудесна перспектива за хората и икономическото развитие на региона", допълни кметът на Ловеч, като представи останалите кметове - на Угърчин и Летница, на селата Радювене и Славяни.

„В края на януари ще пуснем отсечката от Търговище за Варна, строим и към Видин, и към Ботевград. Всичко това ще остане за следващите поколения“, допълни Бойко Борисов.

Това е един от най-големите строежи в Северна България. Магистралата до пътя Ловеч - Плевен трябва да е готова до края на 2021 г., а  цялата магистрала София - Варна трябва ще е завършена до края на 2024 г. По трасето сега работят над 4 000 души и над 1000 машини.

Равно ли е в Дунавската равнина?

Прочетете още