Бойко Борисов се ваксинира срещу COVID-19 (видео)

Пред медиците той обясни, че има много антитела, след като преболедува коронавируса през октомври

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ваксинира срещу COVID-19. Следващата доза трябва да му бъде поставена на 24 август. Той подчерта, че чрез ваксинирането си, което прави публично, агитира останалите българи да се имунизират. Борисов призова политическата класа ваксинацията да бъде първата им обединяваща тема и подчерта, че ще се моли на всеки, който е гласувал за ГЕРБ, да се ваксинира.

Преди да му бъде поставена първата доза от ваксината, лекарите попитаха Борисов дали има алергии, придружаващи заболявания и дали пие някакви лекарства. Попитан дали има някакви оплаквания в момента, бившият премиер заяви: "Имам оплаквания от служебното правителство."

Причината за тях, по думите му, е, че  нито Томислав Дончев, нито бившият образователен министър Красимир Вълчев са били поканени на пускането в експлоатация на първия у нас военен изследователски кораб. По думите на Борисов заслугата за този кораб е изцяло на неговия кабинет.

Пред медиците той обясни, че има много антитела, след като преболедува коронавируса през октомври. Медиците посъветваха Борисов през следващите 24 часа да не консумира алкохол, сладки и всички алергени, които могат да предизвикат реакция. Физическа активност не е желателна в първото денонощие след ваксината, обясниха още лекарите.

„Ама ние дойдохме да агитираме хората да се ваксинират, виж колко хора съм довел, а вие като говорите така - ще ги уплашите и откажете, да не могат да ядат, да пият“, пошегува се Борисов. 

На въпрос коя ваксина да бъде ползвана, Борисов отговори, че няма значение - „с каквото хванете“. В крайна сметка, лекарите му поставиха ваксината на Moderna.

Posted by Boyko Borissov on Monday, July 26, 2021

Примера му последваха Томислав Дончев и Младен Маринов. "Ваксинирайте се всички, не боли", заяви Младен Маринов.

Прочетете още