Близо 800 деца участваха в конкурса за рисунка „Коледа“

Конкурсът е част от благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“

| Бургас, България

За участие в обявения конкурс за детска рисунка на тема „Коледа“, основна инициатива в коледната благотворителна кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“,  в Културно-информационен център „Безистен“ постъпиха 792 рисунки.

Класирането на рисунките беше определено от комисия с председател Петко Йорданов, директор на Художествена галерия „Жорж Папазов“,  членове - художничките Соня Стефанова и Павлина Сърбова.

За втора поредна година при най-малките творци първа награда спечели шестгодишната Хрисия Диан Саханджиева от Детска градина „Свобода“.

Във втора възрастова група (от първи до четвърти клас) второкласничката Габриела Костадинова Манова от  ОУ „Николай Петрини“ спечели първата награда.

При художниците от последната група (от пети до осми клас) призовото първо място е за Мадлен Данаилова Илиева,  7 клас, школа по рисуване „Слънце“.

Авторите на класираните на първо място рисунки в трите възрастови групи ще получат парична награда в размер на 50 лева. Рисунките им ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на Община Ямбол Валентин Ревански.

Рисунката на шестокласника Димитър Атанасов Атанасов от ПМГ „Атанас Радев“ е номинирана да украси коледната поздравителна картичка на председателя на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков.

Творбата на Виктория Николаева Войнска от 5 клас на ОУ „Николай Петрини“  ще бъде отпечатана на рекламните материали на фестивал „Ямболски коледарски буенек“ – 2020, ако епидемиологичната обстановка позволи провеждането на празника.

Десет номинирани рисунки от трите възрастови групи ще бъдат отпечатани като коледни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел на символичната цена от 1 лев. За тринадесета година граждани, институции и фирми ще се включат в благородната инициатива. Събраните средства ще постъпят във фонд за подпомагане на тежко болни ямболски деца и младежи, нуждаещи се от спешно оперативно или медикаментозно лечение.

Прочетете още