Благоевградският театър осиротя, от този свят си отиде актьорът Лъчо Кацарски

| Благоевград

Още един емблематичен и обичан актьор напусна сцената на благоевградския драматичен театър и на живота. „С огромна болка съобщаваме, че внезапно ни напусна обичаният от нас актьор Лъчезар Кацарски”, написаха от културната институция в областния център.

Преди 2 години ни напусна и легендата на благоевградското театрално изкуство - Николай Кимчев, който издъхна в „Пирогов” след близо едномесечна кома в резултат на тежък мозъчен кръвоизлив.

Лъчезар Стефанов Кацарски е роден на 25 март 1962 година в Благоевград. Завършва Актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", в класа на проф.Николай Люцканов.

От 1987 г. до днес е част от трупата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград.

Лъчо несъменено бе един от най-любимите и любопитни актьори в нашата трупа. Обичан от публиката, очарователен бунтар, с неизчезваща усмивка и силен дух.

Ролите му са неизборими: Мистър Айзъкс в „Портретът на Дориан Грей“, Марко във „Вампир“, Марко Попович във „В полите на Витоша“, Алтум в „Принцеса Турандот“, Зилов в „Лов на диви патици“, Газ в „Кухненският асансьор“, Едуард в „Бягство от Москва“, Капитан Леоне във „Волпоне“, Харкорт в „Да си вземеш жена от село“, Лвов в „Иванов“, Той в „Пиеса 27“, Професора и комита в „Чернодрински се завръща у дома“, Вотрен в „Дядо Горио“, Джери в „Двама на люлката“ и много други. Запомнящо се е и участието му в киното, във филма на Иван Андонов -"Вампири, таласъми". 

От творческия състав на театъра изказаха искрените си съболезнования на неговата съпруга, на децата му и на всички негови близки. 

Прочетете още