Бивш лидер на АБВ повежда листата на "Републиканци за България"

Общинският съветник от Пазарджик Атанас Шопов ще води листата на "Републиканци за България" в региона за предстоящите парламентарни избори, съобщават от партията.

Атанас Георгиев Шопов е роден 1980 г., семеен с две деца, втори мандат общински съветник  ОС-Пазарджик. Той е с две висши образования със специалност „Логистика на сигурността“ и „Стопанско управление“.

Преди броени дни той напусна предишната си партия - АБВ, в която беше областен координатор и член на Националния съвет няколко години, като се мотивира с несъгласие с водената политика и намесата в нея от страна на основателя й Георги Първанов. Още тогава Шопов обяви, че има предложения и от други политически организации, но обвързването му с партията на Цветан Цветанов е доста изненадващо.

"Избирам предизвикателството пред бездействието, ясните секторни политики пред безпътицата, пълноценно участие в политическите процеси, пред партийния ступор. Избирам да съм част от екипа на знаещи и можещи хора с ясна стратегия за преодоляване на икономическата и социална криза в България. Защото съм убеден, че само така мога да бъда максимално полезен за моя град, както и за всички жители на областта.

Поставям си за цел поне един депутатски мандат в областта и смятам, че с всеобщи услилия, той е достижим. Жителите на Пазарджик заслужават много повече. Всички заслужаваме да живеем в държава с правила", написа в профила си във Фейсбук Атанас Шопов.

Прочетете още