Български полицай ранен при протестите в САЩ?

| Свят

Български полицай е ранен при протестите в САЩ. Това стана ясно от публикация във фейсбук страницата на Българо-Американската Полицейска Асоциация. Името му обаче не се съобщава, тъй като самият той е пожелал анонимност.

„Член на Б.А.П.А., който пожела анонимност, беше наранен вчера със стъклена бутилка, но ще се възстанови напълно. Всички са малко изморени, но в типичен Български дух казват, че са добре. Всички работим удължени смяни и почивните дни са ни прекратени“, отбелязват от Асоциацията. 

„Във връзка със престъпните орди, които страхливо крият себе си зад названието "протестанти" и сеят смут и хаос в големите градове на Америка, Б.А.П.А. иска да ви уведоми, че ние също сме в средата на тези събития и правим всичко възможно да опазим реда“, коментират още от там. 

In light of all the looting and criminal acts by thugs who call themselves "protesters" going on in almost every major...

Posted by Bulgarian American Police Association on Sunday, May 31, 2020

Десетки задържани при протести в САЩ срещу смъртта на цветнокож при арест

Междувременно стана ясно, че е извършена кибератака срещу компютрите на властите в Минесота, предаде Си Ен Ен. Все още не е ясно кой стои зад нея. 

Над 40 души пък са арестувани по време на протестите и безредици във Флорида през последните часове. 

Прочетете още