Байдън посети западната част на САЩ заради горските пожари

Байдън посети Айдахо и Калифорния, опитвайки се да спечели по-голяма подкрепа за своя план

| Свят, Времето

Президентът на САЩ Джо Байдън използва посещението си в западната част на САЩ, за да даде горящите в региона горски пожари като аргумент в подкрепа на своя амбициозен бюджетен план на стойност 3,5 трилиона долара, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Не можем да пренебрегнем реалността, че тези горски пожари се подсилват от климатичните промени", подчерта снощи Байдън, определяйки това като реалност, която страната не може да си позволи да пренебрегва. Катастрофалните климатични явления не се появяват в зависимост от партийна идеология, подчерта той. "Не става дума за червени (републикански) и сини (демократични) щати. Става дума за пожари. Просто пожари", заяви президентът.

Байдън обяви бедствено положение в щата Калифорния заради горските пожари

Байдън посети Айдахо и Калифорния, опитвайки се да спечели по-голяма подкрепа за своя план. Всеки долар, похарчен за "устойчивост" сега, ще спести шест долара в бъдеще, подчерта той, като отбеляза, че възстановяването трябва да гарантира, че населените места могат да издържат на такива кризи.

"Тези пожари са примигваща "червена тревога" за нашата нация. Те стават все по-чести и свирепи", добави Байдън, след като прелетя с хеликоптер над пожара Калдор. "Знаем какво трябва да направим", увери той снощи.

Освен да получи подкрепа за плана си за инвестиции, Байдън цели да подкрепи и демократичния губернатор на Калифорния Гавин Нюсъм, изправен пред референдум, който може да му струва поста, отбелязва АФП. 

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още