Атанас Атанасов: Служебният кабинет действа доста мудно

По думите му 45-ото Народно събрание категорично е показало, че държавата има сериозна нужда от основен ремонт

| България, Политика

Доста мудно действа служебният кабинет - още първия ден трябваше да се окомплектоват политическите кабинети. ГЕРБ реагират остро и оставам с впечатлението, че цялата им предизборна кампания ще премине в ежедневни брифинги, за да обясняват защо една или друга тяхна “калинка” е освободена от длъжност.

Това каза пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов в коментара си за първите кадрови рокади на служебното правителство.

“Ясно ще бъде поведението на ГЕРБ, след като 10 години те окомплектоваха държавата с техни удобни хора на възлови позиции - сега много ще ги боли, когато тези хора биват отстранявани. Тяхното поведение е обяснимо, може би искат хората да ги съжалят, да се превърнат в жертви на репресия и така да черпят обществена подкрепа”, допълни той.

Обвиненията срещу Борисов стигнаха до сп. „Икономист“

В същото време Атанасов изрично подчерта, че "Демократична България" няма отношение към съставянето на служебното правителство и не носи отговорност за неговите действия.

По думите му 45-ото Народно събрание категорично е показало, че държавата има сериозна нужда от основен ремонт.

“Искам да кажа абсолютно директно това, което мен ме впечатли - хулиганското поведение на колегите от ГЕРБ и в пленарна зала, и на заседанията на комисията. Как може да се опошлява работата на висшия орган на държавна власт по този начин?! С викове и крясъци влизат като шпиц команда и действат така, че да пречат на работата. Това показва страх”, коментира ген. Атанасов.

Назначиха нови заместник-министри в седем министерства

Той беше категоричен, “че в областта на икономиката в България е необходимо да се разчупи този обръч за натиск особено върху средния и дребния бизнес”.

Стана ясно от обясненията на хората, които се явиха пред комисията, че на практика определени хора, подкрепяни от властта, са картелирали бизнеса, за може да изсмукват соковете на средния и дребен бизнес”, отбеляза съпредседателят на "Демократична България”.

По повод готвените промени в специализираните съдилища и евентуалното им закриване той заяви, че това правосъдие е “абсолютно неефективно”.

Три часа разпитваха Светослав Илчовски

“Винаги съм поддържал позицията, че това извънредно правосъдие е недопустимо по Конституция. През годините видяхме, че то се използва като бухалка на изпълнителната власт срещу неудобните”, допълни Атанасов.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още