Атанас Атанасов и Цветан Цветанов в ЦИК - „бивши кинозвезди в непрестижен конкурс“

Как изглежда регистрацията на партиите в Централната избирателна комисия през погледа да психолог?

| България, Политика

Приключи регистрацията на партиите в Централната избирателна комисия за предстоящия парламентарен вот. Извън новинарските емисии остана суетата на всяка една от тях около подреждането на папките с подписи преди да прекрачат тежките порти на ЦИК и търсенето на маски по джобовете в последния момент. Психологът Росен Йорданов анализира пред bTV какво ни казаха политическите лидери не толкова с думи, а с мимиките на лицата си и тона на гласа си.

Първи в ЦИК подадоха документи „Демократична България“ и „Републиканци за България“, но по време на регистрацията Атанас Атанасов и Цветан Цветанов „приличаха на бивши кинозвезди, попаднали на не особено престижен конкурс, в който се включват по принуда. Битката не е за лидерска позиция, а за място в лигата“, каза Йорданов.

Психологът използва метафора, за да опише и поведението на Корнелия Нинова и Даниела Дариткова, които регистрираха в ЦИК БСП и ГЕРБ. Според него двете дами са се държали като „начални учителки, които водят урок по заместване“ с „равнодушие и обран патос“.

Интересно е, че когато Дариткова говори за следващия парламент, тя преминава несъзнателно от положително към отрицателно кимане, което показва, че тя не смята, че следващото Народно събрание ще може да излъчи кабинет, каза Йорданов.

ГЕРБ се регистрираха в коалиция със СДС за парламентарния вот (обновена)

Общото между Мая Манолова и от „Изправи се! Мутри, вън“ и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е, че „приличат на начумерени ученици, които стоят на двора“ и „искат да изкажат своето недоволство“, но също така да се „оправдаят за един провал и защо на са си взели изпита“, смята Йорданов.

„Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“ внесоха документи за участие в изборите

Доцент Мангъров пък прилича на „ученик в ново училище - доволен, но не знае къде се намира“, каза психологът. Общото между всички политически лидери е било сдържаността, отбеляза Йорданов.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още