Асоциации с Меси и божествените сили предизвика жребият на ЦИК

Минути след жребия започнаха и първите политически коментари и асоциации за изтеглените номера

Асоциации с футболната звезда Лионел Меси и божествената намеса предизвика жребият на Централната избирателна комисия, който определи поредността в бюлетините за предстоящите избори. Кандидат-президентът и поп-фолк звезда Луна Йорданова титулува своя номер 16 за „любимо число на българския народ”. Качеството „духовно пробуждане” пък бе приписано на числото 19 от Велислав Величков от инициативния комитет, издигнал кандидат-президентската двойка на Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе.

Минути след жребия започнаха и първите политически коментари и асоциации за изтеглените номера.

ЦИК изтегли жребия за изборите (обновена)

Кандидатът за народен представител от „Демократична България” Ивайло Мирчев вкара футболен контекст в коментара си по повод изтегления за коалицията номер 30. Във фейсбук Мирчев качи снимка на 6-кратния носител на Златната топка Лионел Меси, който наскоро смени номера и отбора си, над която написа: „Любимият ми футболист е с номер 30 в Пари сен Жермен. На 14-ти ноември пак с 30”.

Един от най-колоритните участници в битката за държавен глава поп-фолк звездата Луна Йорданова определи своя номер 16 за „любимо число на България”, въпреки че числото не се асоциира с никоя от историческите за страната дати.

Христо Иванов след жребия: Време е да спечели България с №30

"Истинският президент на Република България се падна с номер 16 в бюлетината - любимото число на българския народ и рождената дата на моята майка", каза Луна. 

Заместник-председателят на Движението за права и свободи Ахмед Ахмедов видя указ на божествените сили в изтегленото за партията число 17, тъй като 1-цата символизира сила, а в различните религии 7-цата води до различни положителни асоциации.

Йотова за жребия в ЦИК: Доволни сме от номера на бюлетината, шест е за отличниците

Велислав Величков от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Лозан Панов за президент, остана доволен че полученият номер 19 няма общо с цифрата 6 и придаде на числото 19 неизвестно досега качество.

"Шести номер е за г-н Радев, 15 за ГЕРБ - 1+5 е 6, а БСП е с 33. Много шестици се събраха. Ние сме далеч от там - 19 е по-скоро число за духовното пробуждане", коментира Панов.

В бюлетината за парламентарните избори коалицията БСП за България ще бъде записана под номер 33. Калоян Паргов от левицата тълкува това като добър знак заради Библейската символика.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още