Арман Бабикян: Не сме президентска партия

Той обяви, че юли са решили да излязат на пред президенството спонтанно след акцията на прокуратурата в сградата

test

Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на "Дарик" един от членовете на "Отровното трио" Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището "Отровното трио" - много преди тазгодишните протести.

Той обяви, че юли са решили да излязат на пред президенството спонтанно след акцията на прокуратурата в сградата, но не очаквали протестите да добият такава масовост. Бабикян отрeче да е имало предварителен замисъл за началото на протестите и категорично подчерта, че всичко е станало спонтанно, като израз на личната позиция за начина, по който се управлява България.

Ако подобно въоръжено нападение беше извършено над МС или НС, аз пак щях да съм на площада и тук въпросът не е кого харесвам - така не се прави, каза Бабикян.

Не сме мислили за сдружение, посочи той. 

Не сме нито президентска партия, нито хора на президента. Много от нас дори не са гласували за него, уточни Бабикян. Попитан дали той самият е гласувал за държавния глава, Бабикян не отговори. Коментира обаче, че не се вижда в управлението на страната, дори в служебен кабинет.

Нямам желание да успокоявам властта, че ще се окажем времнно метеорологично явление, ние ясно сме казали защо сме там, коментира още той.

Като една първа стъпка към модернизиране на изборите определи Бабикян идеята за машинно гласуване. "Разбира се, че има риск да бъде хакната система, но половината свят може да бъде хакнат така", каза той. 

Говорим за нови избори след оставката, не за подмяна, посочи още Бабикян. По думите му, настроението за това да си отиде Гешев ще останат - с протести може би под различна форма - и след оставката на правителството. 

Чуйте повече от разговора във видеото:

ОТРОВНОТО ТРИО - АРМАН БАБИКЯН В СЕДМИЦАТА ПО ДАРИК

ОТРОВНОТО ТРИО - АРМАН БАБИКЯН В СЕДМИЦАТА ПО ДАРИК

Posted by Дарик радио on Saturday, September 19, 2020

Прочетете още