Ален Делон на 84!

Всичко е фалш, всичко е подменено. Няма уважение към дадената дума. Важни са само парите. По цял ден чуваме за престъпления. Знам, че ще напусна този свят, без да ми е мъчно за него!". Това казва в интервю за списание "Пари мач" големият актьор Ален Делон, който днес навършва 84 години. Въпреки инсулта, който получи през лятото, скоро се очаква завръщането му в киното след 10-годишно отсъствие. В края на този месец излиза филмът с негово участие "Всяка прилика".

Талантливият актьор с магнетично присъствие е един от секс символите в световното кино. Освен, че е участвал в над 90 филма, той също е и режисьор, сценарист, продуцент и певец. След емблематичните дуети с Далида и Шърли Беси, в началото на юни той зaпиca нoвa пeceн, наречена „Oбичaм caмo тeб“. Ален Делон е носител на наградата "Сезар" за най-добра мъжка роля за филма "Нашата история".

На тазгодишния филмов фестивал в Кан Ален Делон получи наградата "Златна палма" за цялостен принос към киноизкуството.  Кинофестивалът започна със скандал, след като от движението "Жените в Холивуд" заявиха, че решението да бъде отличен той е, цитирам „отвратително“, зарада ти обвинението на актьора в насилие към жените, но директорът на фестивала в Кан Тиери Фремо го защити като каза, че ще бъде почетено неговото творчество, а не възгледите му. Ален Делон се просълзи, докато получаваше наградата и благодари на публиката, с която искаше да се сбогува.

"Моля ви за извинение, защото тази вечер за мен, почти в края на кариера ми, смятам, че идва и краят на моя живот. Това е едно посмъртно изказване, но докато все още съм жив."

"Много е трудно да издържиш, а аз издържах 62 години. Това, което е трудно сега, е да си тръгна. Защото трябва да си тръгна. Но няма да го направя преди да ви благодаря. Дадох най-доброто от себе си в тази кариера и работех между най-добрите и най-големите. И ако и аз съм звезда, то е само заради публиката, само на нея трябва да благодаря и на никой друг."

Не филмите и наградите, а само публиката през многобройните години създава една звезда. Благодаря ви безкрайно от цялото си сърце.

Над 60-годишна е кариерата на Ален Делон в киното. Участието му във филми като „Гепардът“, "Басейнът", "Борсалино", "Двама мъже в града", "Зоро", "За кожата на един полицай" го превръщат не само в любим актьор на няколко поколения, но и в еталон за мъжка красота. Въпреки инсулта, който получи през лятото, скоро се очаква завръщането му в киното след 10-годишно отсъствие. В края на този месец излиза филмът с негово участие "Всяка прилика", на режисьора Мишел Денизо.  

 

Прочетете още