А.Яхова: България има нужда от стабилност и сигурност за хората и за бизнеса

ДПС работи по програмата за ускорено и догонващо развитие от 2016 година

| България, Русе

Движението за права и свободи даде старт на предизборната си кампания в община Русе. Местният актив на партията се събра на работна среща, на която бяха обсъдени местните проблеми, както и бъдещите действия предвид наложените вече нови мерки от Здравното министерство в борбата с COVID 19.  Водачът на листата Ализан Яхова определи хората, които задължително имат зелен сертификат и ще провеждат срещи със симпатизантите и членовете на движението. Беше взето решение също те да се осъществяват навън. Присъстващите се запознаха с листата, която според думите на водача е съставена от знаещи и можещи експерти. Средната възраст на хората в нея е 37 години.

Яхова подчерта и двете особености на предстоящите избори на 14 ноевмри:

  1. те ще се провеждат в условията на здравна и икономическа криза,
  2. За пръв път в своята 30-годишна история ДПС има кандидатпрезидентска двойка, която е строго партийна.

Яхова бе категорична, че  България има нужда от стабилност и сигурност за хората и за бизнеса, има нужда от редовно правителство, работещи институции в полза на обществото. Държавата да изпълнява своите функции. “Затова ДПС предлага диалог между политическите партии за съгласие и приемане на приоритетите за развитие на страната ни, възстановяване на доверието в институциите и координация между тях, за да работят за благото на гражданите. ДПС е в правилната посока, което ни дава самочувствието да вземем историческо за партията решение – ДПС има своя кандидатура за президент на Р България и вицепрезидент. Това е чисто партийна кандидатура – председателят на ДПС – г-н Мустафа Карадайъ, и г-жа Искра Михайлова – за вицепрезидент. През последните 30 години основата за правене на политика за ДПС е заедността, всички ние от ДПС знаем да приемаме различията. Ние не разделяме обществото, не се отнасяме с омраза към нашите опоненти. Това е ДПС и това олицетворява и нашият председател и кандидат за президент на Р България – Мустафа Карадайъ. ДПС излиза отговорно и дава своята визия за държавен глава – олицетворяване единството на нацията във всичките си действия. Единството на нацията и държавността ще гарантират сигурност и просперитет на нашата родина България”, заяви тя.

Яхова напомни, че ДПС работи по програмата за ускорено и догонващо развитие от 2016 година. Параметрите на тази програма днес са приоритети за целия Европейски съюз. “Развитието на зелената енергия е шанс за България да се възстанови от икономическата криза” отбеляза водачът на ДПС.

От своя страна общинският председател Айдоан Джелил отбеляза, че е необходима пределна мобилизация за предстоящия вот. “Това са трети избори за тази година. Умората от гласуването, сезона, през който много наши избиратели пътуват в чужбина, а не на последно място и начина на гласуване, са сред причините за по слабия резултат на последните избори. С много работа обаче, ние можем да надградим показателите и да постигнем резултата от април, а защо не и да го подобрим. Програмата максимум ни е 10 000 гласа” заяви Джелил

Думата взе и дългогодишният доайен на Движението в Русе, Ферихан Ахмедова. Бившият народен представител беше категорична, че това са съдбовни избори за партията в Русе и всички трябва да са абсолютно мобилизирани.  “От резултата ни на 14 ноември зависи дали русенската организация ще я има на ДПС-картата след това”

Кандидатите за президент и вицепрезидент, както и за народни представители на ДПС са номер 17 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Прочетете още